صفحات

۲۶ مرداد ۱۳۹۷

انتقاد آمریکا از نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران

معاون رئیس جمهور ایالات متحده روز پنجشنبه با اشاره به نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی توسط جمهوری اسلامی٬ مردم ایران را تشویق کرد تا در مسیر آزادی و صلح قدم بردارند. پیشتر وزیر خارجه آمریکا نیز از آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی در ایران انتقاد کرده بود.
مایک پنس٬ معاون دونالد ترامپ٬ ۴ مردادماه در نشست وزارت خارجه در خصوص «پیشبرد آزادی‌ مذهبی»٬ جمهوری اسلامی را «اصلی‌ترین حکومت حامی تروریسم» خواند و گفت: «مردم ایران از آزادی‌‌های چندانی برخوردار نیستند، اگر (اصلا) آزادی‌ای داشته باشند٬ که کمترین آن٬ آزادی مذهب است.»

آقای پنس که در جمع نمایندگان ۸۰ کشور در واشینگتن صحبت می‌کرد٬ با تاکید بر نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران گفت اقلیت‌های مذهبی در ایران زندانی می‌شوند٬ مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و در مواردی کشته می‌شوند. وی در این خصوص گفت که در سال ۲۰۱۶ جمهوری اسلامی ۲۰ شهروند کرد را به اتهام محاربه اعدام کرده است.

معاون رئیس جمهور آمریکا در ادامه افزود: «مردم ایالات متحده آمریکا برای مردم دردکشیده ایرن پیامی دارند: بدانید که ما با شما هستیم٬ حتی زمانی که مقابل تهدیدها و اقدامات شرارت‌بار رهبرانتان در تهران می‌ایستیم. ما برای شما دعا می‌کنیم و شما مردم خوب ایران را تشویق می‌کنیم که با شجاعت به راهتان برای رسیدن به آینده‌ای آزاد و صلح‌آمیز ادامه بدهید.»

این اظهارات در حالی مطرح شده است که دو روز پیشتر مایک پومپئو٬ وزیر خارجه آمریکا نیز از وضعیت اقلیت‌های مذهبی در ایران انتقاد کرده بود.

آقای پومپئو دوم مردادماه در مقاله‌‌ای که در وبسایت آمریکایی «یو اِس اِی تودِی» منتشر شد٬ مطلبش را با اشاره به اعدام محمد ثلاث٬ درویش گنابادی آغاز کرد و تاکید کرد که اقلیت‌های مذهبی از سوی جمهوری اسلامی تحمل نمی‌شوند.

وی ضمن اشاره به آزار و اذیت اقلیت‌ها به طور خاص در ایران و چین٬ افزود که این رویکرد باید به پایان برسد و خواستار مشارکت همگانی در این خصوص شد.

وزیر خارجه آمریکا اول مردادماه در جمع ایرانیان مقیم کالیفرنیا نیز همین سخنان را در خصوص اقلیت‌های مذهبی در ایران اظهار کرده بود.

وزارت خارجه آمریکا همچنین خردادماه سال جاری در گزارش سالانه آزادی ادیان نیز از وضعیت اقلیت‌های مذهبی در ایران ابرازی نگرانی کرده بود و سرکوب نوکیشان مسیحی و بهاییان در ایران مورد انتقاد قرار داده بود.

آن زمان وزارت خارجه ایران این گزارش را «سیاسی٬ غیر واقعی و مردود» خوانده بود.

منبع:‌ رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر