صفحات

۱۶ اسفند ۱۳۹۵

رومیان،اول قرنتیان،دوم قرنتیان

نامهٔ به رومیان را، پولس برای تهیهٔ مقدّمات یک سفر به روم و بازدید از کلیسای آنجا نوشت. نقشهٔ او این بود که در بین مسیحیان آنجا کار کند و سپس با کمک آنها به اسپانیا برود.
نامهٔ اول پولس به قرنتیان به‌خاطر این نوشته شد که مسائل و مشکلاتی که در زندگی و ایمان کلیسای قرنتس وجود داشت مورد بحث قرار بگیرد. کلیسای قرنتس توسط پولس بنیاد نهاده شده است.
نامهٔ دوم پولس به قرنتیان در زمانی نوشته شد که پولس مشکلات زیادی در روابط خود با کلیسای قرنتس داشت. بعضی از اعضای کلیسا شدیداً علیه پولس قیام کرده بودند.

❊نامهٔ به رومیان را، پولس برای تهیهٔ مقدّمات یک سفر به روم و بازدید از کلیسای آنجا نوشت. نقشهٔ او این بود که در بین مسیحیان آنجا کار کند و سپس با کمک آنها به اسپانیا برود. او در این نامه عقاید خود را دربارهٔ ایمان مسیحی و همچنین کاربرد آن را در زندگی مسیحیان شرح می‌دهد.
پس از سلام به اعضای کلیسای روم، هدف خود از نوشتن این نامه را این‌طور بیان می‌کند: انجیل آشکار می‌سازد که خدا چگونه فقط به وسیلهٔ فیض، رابطهٔ مردم را با خود اصلاح می‌کند و این آهنگ تا پایان نامه ادامه دارد (۱۷‏:۱)
پولس سپس این آهنگ را توسعه می‌دهد که همهٔ مردم چه یهودی چه غیر یهودی، نیاز دارند رابطهٔ خود را با خدااصلاح کنند. چون همه به طور یکسان تحت سلطهٔ گناه می‌باشند. مردم به وسیلهٔ فیض عیسی مسیح با خدامصالحه می‌کنند. سپس پولس زندگی تازه‌ای را با اتّحاد با مسیح شرح می‌دهد که نتیجهٔ رابطهٔ جدید با خدامی‌باشد. ایماندار با خدا مصالحه نموده و به وسیلهٔ روح خدا، از قدرت گناه و مرگ رهایی یافته است. در فصلهای ۵‏-۸ پولس مقصود شریعت الهی و قدرت روح خدا را در زندگی ایمانداران شرح می‌دهد و سپس به پاسخ این سؤال می‌پردازد که چگونه عیسی و یهودیان نقشهٔ خدا را برای مردم به انجام رساندند. او با این مسئله که ردکردن عیسی توسط یهودیان، قسمتی از نقشهٔ خدا بوده تا همه به فیض خدا در عیسی مسیح برسند، مطلب خود را پایان می‌دهد. او عقیده دارد که یهودیان همیشه عیسی را رد نخواهند کرد. سرانجام می‌نویسد که زندگی مسیحی چگونه باید ادامه یابد، مخصوصاً در مورد روابط محبّتانه با دیگران. او این روش را خدمت به خدا می‌نامد مانند: وظیفهٔ مسیحیان نسبت به دولت و نسبت به یکدیگر و مسئله وجدان. سپس نامه را با پیام شخصی و ستایش خدا خاتمه می‌دهد.
تقسیم‌بندی کتاب
مقدّمه و موضوع ۱‏:۱‏-۱۷
احتیاج به نجات و رستگاری ۱۸‏:۱‏-۲۰‏:۳
راه خدا برای نجات ۲۱‏:۳‏-۲۵‏:۴
زندگی تازه در مسیح ۱‏:۵‏-۳۹‏:۸
بنی‌اسرائیل در نقشهٔ خدا ۱‏:۹‏-۳۶‏:۱۱
رفتار مسیحی ۱‏:۱۲‏-۱۳‏:۱۵
خاتمه و سلامهای شخصی ۱۴‏:۱۵‏-۲۷‏:۱۶


❊نامهٔ اول پولس به قرنتیان به‌خاطر این نوشته شد که مسائل و مشکلاتی که در زندگی و ایمان کلیسای قرنتس وجود داشت مورد بحث قرار بگیرد. کلیسای قرنتس توسط پولس بنیاد نهاده شده است. در آن زمان قرنتس یکی از شهرهای بزرگ یونان و مرکز استان اخائیه از استانهای روم بود و اهمیّت آن به‌خاطر امور اقتصادی، فرهنگ افتخار‌آمیز، فساد اخلاقی گسترده و گوناگونی مذاهب بود.
مسائلی که پولس در این نامه به آنها اشاره می‌کند: تفرقه و فساد اخلاقی در کلیسا، مسئله امور جنسی و ازدواج، موضوع وجدان، ترتیبات کلیسایی، عطایای روح‌القدس و رستاخیز می‌باشند. پولس عمیقاً نشان می‌دهد که چگونه انجیل به این سؤالات پاسخ می‌دهد.
فصل ۱۳ که محبّت را به عنوان بهترین عطیهٔ خدا به قومش معرّفی می‌کند، معروفترین قسمت این نامه شناخته شده است.
تقسیم‌بندی کتاب
مقدّمه ۱‏:۱‏-۹
تفرقه در کلیسا ۱۰‏:۱‏-۲۱‏:۴
امور جنسی و زندگی خانوادگی ۱‏:۵‏-۴۰‏:۷
مسیحیان و بت‌پرستان ۱‏:۸‏-۱‏:۱۱
زندگی و پرستش کلیسایی ۲‏:۱۱‏-۴۰‏:۱۴
رستاخیز عیسی مسیح و ایمانداران ۱‏:۱۵‏-۵۸
هدایا برای مسیحیان یهودیه ۱‏:۱۶‏-۴
مطالب شخصی و خاتمه ۵‏:۱۶‏-۲۴


❊نامهٔ دوم پولس به قرنتیان در زمانی نوشته شد که پولس مشکلات زیادی در روابط خود با کلیسای قرنتس داشت. بعضی از اعضای کلیسا شدیداً علیه پولس قیام کرده بودند. ولی پولس با دقّت و تحمّل زیاد برای تبدیل روابط و اصلاح آن کوشش می‌کند و سرانجام مسائل برای آنان روشن و آشکار می‌گردد.
در قسمت اول، پولس روابط خود را با کلیسای قرنتس شرح داده و توضیح می‌دهد که چرا بشدّت با ناسزاگویی و کشمکش در کلیسا مخالفت می‌کند. همچنین خوشحالی خود را از اینکه این روش باعث توبه و اصلاح شده است بیان می‌کند. سپس از کلیسا درخواست می‌نماید که هدایایی برای مسیحیان نیازمند در یهودیه بفرستند. در فصلهای آخر، او از رسالت خویش در برابر آنانی که در کلیسا ادّعای رسالت می‌کردند و رسالت پولس را تکذیب می‌نمودند، دفاع می‌کند.
تقسیم‌بندی کتاب
مقدّمه ۱‏:۱‏-۱۱
پولس و کلیسای قرنتس ۱۲‏:۱‏-۱۶‏:۷
هدایا برای مسیحیان یهودیه ۱‏:۸‏-۱۵‏:۹
دفاع پولس از رسالت خویش ۱‏:۱۰‏-۱۰‏:۱۳
خاتمه ۱۱‏:۱۳‏-۱۳

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر